Kleine tip koppel je instagram met je pinterest!

Kleine tip koppel je instagram met je #pinterest ! Sinds een tijdje is het mogelijk om je Instagram te koppelen met Pinterest. Hierdoor worden je Instagram foto’s automatisch geplaatst op Pinterest. Super handig! Want op die manier is de kans groot dat je meer verkeer krijgt op je Instagram-account, via deze visuele zoekmachine.

Als je het mij vraagt is Pinterest één van de meest ondergewaardeerde sociale platformen van dit moment.Bij Pinterest loont het om actief te zijn. Als je (het liefste) iedere dag wat foto’s pint zal dit effect hebben op het verkeer op je account. Maar met al die verschillende social media kanalen van tegenwoordig is het lastig om overal actief te zijn. Dat is één van de redenen waarom ik deze nieuwe functie zo interessant vind. Met minimale moeite kun je al je foto’s van Instagram ook direct op Pinterest laten plaatsen. En dat zorgt voor meer activiteit op je Pinterest account!

Zeker wanneer je je Instagram pagina vult met mooie foto’s, illustraties, quotes of ontwerpen kan het prettig zijn om deze ook te delen via Pinterest. Pinterest is namelijk één van de grootste zoekmachines ter wereld en wordt vooral gebruikt voor mooie foto’s, inspiratie, tips en quotes. Dit sluit dus vaak perfect aan met Instagram. Hierdoor kun je een soort kruisbestuiving krijgen van je Pinterest account naar je Instagram account. En meer Instagram volgers en likes zijn altijd welkom, toch?

 

Hoe activeer ik dit?

Wanneer je naar je profiel gaat kun je kiezen voor de button ‘profiel bewerken’. Kies daarna voor het kopje ‘claimen’ en je ziet vanzelf wat er allemaal aan je Pinterest account is gekoppeld. Voor meer traffic naar je website is het van belang dat je je website claimt! Maar daar gaan we het nu niet over hebben. Vandaag gaat het om het claimen van je Instagram-Account. Misschien heb je dit al eens gedaan, dan vraagt hij om hem opnieuw te claimen zodat je van de nieuwe optie gebruik kunt maken. Druk op claim instagram en het kan zijn dat je op instagram moet inloggen.

 

Kies of maak een bord

Vervolgens kun je een Pinterest-bord kiezen waarop je de foto’s wilt plaatsen. Dit kan een bord zijn wat je al in gebruik hebt. Of je maakt een nieuw bord om hiervoor te gebruiken. Ik maakte een nieuw bord genaamd ‘Instagram LOVE’, waardoor het meteen duidelijk is dat hier Instagram foto’s komen te staan.

Je beschrijving van de foto wordt ook mee overgenomen, dus bepaalde zoekwoorden of hashtags worden automatisch op Pinterest geplaatst. Maak dus een goede omschrijving met alle belangrijke zoekwoorden wanneer je een foto plaatst op Instagram, dat kan alleen maar in je voordeel werken. 

 

Automatische plaatsing geregeld!

Nu staan de instellingen zo dat alleen nieuwe foto’s automatisch op dit bord komen. Alles wat ik nu op Instagram zet, wordt dus automatisch ook op Pinterest gezet. Ideaal! Het duurt wel een paar uurtjes, dus het staat er niet meteen op. Maar zo blijf je ook lekker actief op Pinterest zonder er extra moeite voor te doen. En het kan je extra verkeer opleveren vanuit een andere hoek. Dubbel interessant dus.

Succes, Liefs 

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Eva
6 maanden geleden

Super tof! Ik ken het nog niet maar ik ga het zeker gebruiken. Dankjewel. Zo kunnen nog meer mensen genieten van mijn mooie kaartjes.

Monique
6 maanden geleden

Wat een supertip! Ik wist dit niet..thanks!
Heb het meteen gekoppeld.. ben benieuwd naar de uitwerking...

Mireille Mommers
6 maanden geleden

Dank je wel voor deze goede tip
Hier ga ik zeker iets mee doen